Az INspirál Cirkuszközpont egy nyitott közösségi tér kreatív mozgást keresők számára.
Helyet ad a zsonglőrködés és más cirkuszi ágak, a kapcsolódó társművészeti ágak gyakorlására, tanulására, alkotómunkára. Egy hely amatőröknek és profiknak egyaránt, ha komolyan szeretnél edzeni és tanulni, vagy ha csak heti 1-2 órában hobbiként szeretnél mozogni és izgalmas óráknak járni.

Oktató-, alkotó- és előadótér egy helyen.
Nyitott, mert szívesen várjuk az új ötleteket, programokat.
Közösségi, mert lehet csatlakozni, mind a helyszín szervezéséhez, mind az ott zajló munkához.

Az Inspirál Cirkuszközpont kialakítását és fenntartását a Magyar Zsonglőr Egyesület közössége biztosítja, jellemzően önkéntes munkával.

310 négyzetméteres területen 3 teremben 2016. április 1.-től valósíthatjuk meg álmainkat. Ki-ki a sajátját:
Napközbeni időszakban társulati próbákra lehet termet foglalni. (reggel 8-délután 4 között)
Délutáni időszakban számtalan óra keretében lehet cirkusztechnikát vagy más kapcsolódó mozgás-vagy társművészetet gyakorolni.  További részletek óráinkról az 'Óraleírások' menüpontban.
Folyamatosan biztosítunk teret az egyéni gyakorlásra/edzésre is.

Az INspirálban jöhetsz egy-egy órára vagy napra, de lehetsz bérletes tagunk is, így minden nap gyakorolhatsz!

A nyilvánosság számára hétfőtől péntekig 16.00-20.00 között tartunk nyitva. Tagságival ezen kívüli időkben is tudtok bejönni gyakorolni.

HÁZIREND

KIEGÉSZÍTÉS a coronavírus időszakra:

- Csak akkor gyere az Inspirál Cirkuszközpontba, ha egészséges vagy és a veled egy háztartásban élőknél sem merült fel a betegség gyanúja

- Beérkezéskor mindig moss kezet vagy fertőtleníts a kihelyezett kézfertőtlenítő zselével

- A gyakorlás, edzés, sportoláson kívül ne tartózkodj az Inspirálban!

- Mindenki, aki nem sportol (recepciósok és a trénerek is) hordjanak maszkot

- a tanfolyamokra érkezőknél hőmérsékletet mérünk

- kísérők, szülők csak a bejáratig kísérhetik a gyerekeket, az óra alatt pedig csak az épületen kívül várakozhatnak

- minden foglalkozás után a takarítási protokoll szerint kötelező takarítani és szellőztetni

Vigyázzunk egymásra!

-Óralátogatás, gyakorlás: A Cirkuszközpontban az órákon részt venni csak megvásárolt órajeggyel, vagy bérlettel, gyakorolni csak kifizetett napijeggyel vagy havi tagságival lehet.
-Napijegy, órajegy, bérlet csak a helyszínen készpénzért vásárolható, egyes workshopkra (amelyeknek a leírásában ez szerepel) lehet előre utalással is fizetni. A bérleteket érkezéskor a recepción be kell mutatni.

Első alkalommal mindenkinek (óralátogató, gyakorló, tanár egyaránt) ki kell töltenie “Felelősségvállalási nyilatkozat” című regisztrációs lapunkat is, melyben a résztvevő vállalja, és aláírásával igazolja, hogy jelen házirendet elolvasta, megértette, és szabályait be fogja tartani.

termek állapotának megóvása

-Utcai cipőben a termekbe, gyakorlótérbe bemenni tilos,
-A talajra bármilyen tárgyat (szék, asztal, létra, hangfal, állvány stb.) csak a termekben található alátét deszkákra szabad helyezni. Gólyaláb, egykerekű, cirkuszi állványok és egyéb a puha talajt rongáló eszközök csak a nagy terem kemény felületű talaján használhatóak.

-A Cirkusz- központ eszközeinek használata

Az erre kijelölt helyen (jelenleg a bal oldali salgó polc bal alsó rekesze) található zsonglőreszközöket a napijegyes, bérletes látogatók, -- valamint az órákon, workshopokon résztvevők a tanár utasításai szerint -- helyben használhatják.
Az eszközöket rendeltetésüknek megfelelően kell használni, azok állapotára vigyázni kell, az esetleges hibát, sérülést jelenteni kell a recepción. Használat után az eszközöket vissza kell tenni a kijelölt helyükre. Az eszközök használatáért és az esetlegesen bennük okozott kárért mindenki saját maga vállalja a felelősséget.

-Kísérők, családtagok itt tartózkodása

Családtagok, szülők, gyerekek a foglalkozások ideje alatt ingyenesen a vendégtérben tartózkodhatnak. A gyakorló térben külön engedéllyel és tanári vagy szülői felügyelettel lehetnek ingyenesen, ameddig a többi gyakorlót nem zavarják. Felszólításra kötelesek a gyakorlóteret elhagyni, és a vendégtérben helyet foglalni.

-parkolási szabályok

A belső parkolóhelyek elsősorban az itt dolgozóknak vannak fenntartva, rövid időre azokat az épp itt tartózkodók is használhatják. Hosszútávú parkolással kérjük ne a terheld az Inspirál egyébként is szűkös parkoló kapacitását. Indokolt esetekben hosszabb időre gépkocsidat a zöld kapun kívül, a kerítés felőli oldalon, előzetes egyeztetéssel maximum 3 napig hagyhatod. (1. számú melléklet)

-Mosdók használata

Kérjük, ügyelj a tisztaságra! Zuhanyozni csak zárt fülkeajtó mellett szabad.
Az esetlegesen kifolyt vizet rögtön töröld fel magad után! A mosdókba kihelyezett törölközők a kéztörlés célját szolgálják. Zuhanyozás utáni es egyéb törölközéshez mindenki a saját törölközőjét használja!

-Konyha használata, étkezés

A konyhát, és az ott található eszközöket bárki szabadon használhatja.
Étkezni kizárólag az előtérben szabad, ételt, italt a gyakorlótermekbe bevinni tilos, kivéve tiszta vizet, zárható palackban. Használat után rögtön mosogass el magad után! Mosatlant sehol se hagyj, rövid időre se!

-Szelektív szemétgyűjtés

A szemetet szelektíven gyűjtjük, te is tegyél így!
A szelektív szemétgyűjtőkbe csak tiszta hulladékot tegyetek!

-Állatok behozatala

A csoportos órák ideje alatt állatot behozni tilos.
A napközbeni gyakorló időben kizárólag az előre egyeztetett állatok jöhetnek be, a gazdáknak felügyeleti és takarítási kötelezettsége van.
Kérjük mindenki jelezze, ha az állat jelenléte zavarja a gyakorlásban! Felszólításra kötelesek a gyakorlóteret elhagyni.

 

-Saját eszközök behozatala

Bármilyen nagyobb, veszélyesebb cirkuszi-, sport- vagy elektromos eszközt, állványt, bútort, stb. csak engedéllyel szabad behozni és használni.

-Eszközök tárolása

A gyakorláshoz használt eszközeidet gyakorlás után mindig haza kell vinni.
A Cirkuszközpont területén csak a legalább szakmai bérlettel rendelkezők tárol- hatnak eszközöket, a kijelölt helyeken, egy utazóbőröndnyi vagy annak megfelelő térfogatban, névvel ellátva. Az itthagyott eszközökért nem vállalunk felelősséget, kérünk tartsd tiszteletben mások privát felszerelését! Az eszköz semmilyen esetben sem lóghat ki a polc síkjából, mert balesetveszélyes.A csoportos órákhoz szükséges eszközök tárolásáról külön kell egyeztetni. Kijelölt tárolóhelyeken kívül bármit a térben lehelyezni, és otthagyni tilos és balesetveszélyes!

 

-Dohányzás

Az INspirál teljes területén, valamint a bejárat 5 méteres körzetében tilos a dohányzás. Dohányozni csak az arra kijelölt helyen lehet, a hamutartót is tilos az 5 méteres távolságon belül elhelyezni.
Kérjük, legyél különös tekintettel az ide sportolni járó gyerekekre!

 

-Tüzezés

A Cirkuszközpont teljes területén tilos a tüzes eszközök használata.
Az épület előtt is csak különleges esetekben, külön engedéllyel, a recepción előzetesen egyeztetve lehet tüzes eszközöket használni. se!

Szervezeti Működési Szabályzat:                                  Kiegészítő Átmeneti Működési szabályzat:                               Covid Szabályzat:

Templates PDF.pdf